#Røllike Meinild,

Photo Tranformation Art

Da jeg altid har haft en drøm om at arbejde som billedkunstner og udtrykke mig af den vej, lavede jeg i 1990 min stue om til atelier og skabte mit eget lille ”akademi”. Jeg fulgte desuden et utal af kurser, heriblandt på flere kunst-højskoler. Efter mange omveje er det nu endelig lykkedes at finde mit helt eget originale billedsprog. Det er ligesom at have fået en stemme efter alle disse år hvor jeg har ledt efter noget jeg ikke vidste hvad var. Det mærkelige er, at det faktisk har været der hele tiden. Jeg føler mig meget taknemmelig over endelig at have fået adgang.


Foto har fyldt meget i hele mit voksne liv. Derfor har jeg en guldgrube af  ”skæve” fotos. For ca 10 år siden begyndte jeg desuden at studere tørrede bananskræller. De blev også fotograferet, og jeg har nu en pæn samling. Skrællerne optræder som dyr eller menneskelignende figurer i mine værker. Her bliver transformeret med hverdagsfotos som jeg selv tager, eller får lov til at anvende.

Sammen med dagens stemninger og indtryk, mixer jeg det hele via New Media. På en mystisk måde ”ser” jeg svagt billedet i maven og må koble hjernen fra imens værket bliver kaldt frem. Heldigvis ligger alt hvad jeg har lært om komposition, croquis og farver på rygraden og kommer af sig selv i en skabelsesproces der føles fantastisk.
Værkerne er vokset ud fra hverdagens indtryk, man kan sige at verden, livet og nuet er mit tema på godt og ondt. Kærlighed og had, lys og mørke, glæde og sorg, vold og ømhed. Jeg er iagttager af min tid.

Kh Røllike.